Skip to content

Uusi ominaisuus: Riskiarviot ja asiakkaiden tunnistaminen

Innox Toiminnanohjaus sai ajankohtaisen ominaisuuspaketin Rahanpesulain 7/2019 myötä, kun tilitoimistoille tuli velvollisuus tunnistaa asiakkaansa ja asiakkaiden tosiasialliset edunsaajat, sekä dokumentoida tunnistamiset. Samalla tilitoimistot saivat velvollisuuden tehdä riskiarviot asiakkaistaan.

Innox Toiminnanohjauksen asiakkuuksien hallinta sisältää ominaisuuspaketin, jossa hallitaan asiakkaiden tunnistamiset ja tosiasialliset edunsaajat, sekä suoritetaan asiakaskohtaiset riskiarviot. Kirjanpitäjä tallentaa asiakkalta saadun riskiarviokyselyn ja täyttää sen perusteella ”rasti ruutuun” systeemillä vastaavan lomakkeen, joka suorittaa automaattisen riskipisteytyksen. Näin kirjanpitäjät saavat hoidettua omat asiakkaansa helposti ja vaivattomasti.

Henkilöiden ja yritysten tarkistamiset EU:n pakotelistalta ja KRP:n jäädytyslistalta hoituvat kaikki yhdellä painalluksella, joten nyt tarkistaminen käy todella helposti.

Riskiarvioista ja tunnistamisista saa helposti yhteenvetoraportin, josta nähdään asiakaskohtainen tilanne, onko riskiarvio tehty ja milloin, riskipisteet sekä asiakkaiden tunnistamiset. Näin yrityksen johdon on helppo seurata ja ohjata asiakkaiden tunnistamisia ja riskiarviointia.